Het beste uit het Oog
NOS

#211 - Burgerinfiltrant in een drugszaak en een Nederlander op de Krim

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #211 - Burgerinfiltrant in een drugszaak en een Nederlander op de Krim

za 20 augustus 2022

In een grote Friese drugszaak ging het deze week over de inzet van een burgerinfiltrant. De rechter bepaalde dat die inzet rechtmatig was. Misdaadjournalist van NRC Jan Meeus, vertelde de over de betekenis van deze uitspraak. 

Ook aandacht voor de oorlog in Oekraïne in de podcast. We spraken met Robin Dolstra die op de Krim woont. Ook daar zijn de laaste tijd steeds meer explosies. Hij vertelt of hij wat van de oorlog merkt.

Verder was het de week van de Indië-herdenking. Steeds meer jonge Indo's, de derde generatie, willen meer weten over het verleden van hun voorouders. Zo ook NOS-verslaggever Danny Simons en Juliette Dominicus. Zij is de maker van de documentaire Indisch Zwijgen, die deze week in Rotterdam werd vertoond. Ze vertelt over de achtergrond van de docu. 

Ten slotte nog een opvallend verhaal. Onderzoekers uit Australië en Amerika willen met DNA-technologie de uitgestorven Tasmaanse tijger weer tot leven wekken. Bijna 100 jaar geleden stierf het dier uit. Paleontoloog Rob van den Berg van Naturalis legt uit hoe de onderzoekers dat precies willen gaan doen.