Het beste uit het Oog
NOS

#210 - Meer mensen in de schulden, vogelgriep bij ooievaars en Marion Bloem 70

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #210 - Meer mensen in de schulden, vogelgriep bij ooievaars en Marion Bloem 70

za 13 augustus 2022

Steeds meer huishoudens in Nederland kunnen niet meer ronkomen van hun maandinkomen. Schuldhulpverlener Aletta van Tent probeert Amsterdammers te helpen met hun financiële problemen. Ze legt uit wat ze doet en hoe ze de mensen helpt in deze tijdens van crisis.

Sensoren moeten ouderen helpen om langer veilig thuis te kunnen wonen. Deze sensoren moeten dementie vroegtijdig opsporen. Het is een project van zorginstellingorganisatie SVRZ. Stafdirecteur Welzijn en Zorg van SVRZ, Dirk de Korne, legt uit hoe het allemaal werkt.

De vogelgriep blijft niet alleen bij kippen en eenden, de ziekte is nu ook overgesprongen naar de ooievaar. Hoe gevaarlijk is dit virus voor ze? Echtpaar en bestuursleden van de Stichting Stork, Wim van Nee en Annemieke Enters, vertellen.

Schrijfster Marion Bloem wordt deze maand 70 en ze is dit jaar 50 jaar schrijver. Door haar oeuvre loopt een rode draad: de onverwerkte trauma's van de Indische gemeenschap. Zo ook haar nieuwe roman 'Meisjes uit het dorp'. Die is bijna klaar, maar het was geen gemakkelijk schrijfproces