appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

God’s President

Wat is er aan de hand in de Amerikaanse Bible Belt? Tientallen miljoenen christenen zien in Donald Trump een reddende engel, gezonden door God.

In de vijfdelige EO-podcastserie God’s President reist journalist Robin de Wever naar het broeierige Mississippi. Als Trump inderdaad een reddende engel is... wie of wat moet er dan gered worden?

Podcast afleveringen

#5 - De vreemdeling

donderdag 27 februari 2020, 06:00 uur

5. Robin bekijkt Trumps werkelijkheid van dichtbij. Te dichtbij.

#4 - De vader

donderdag 20 februari 2020, 06:00 uur

4. Die doempreken, die duistere toekomstverwachtingen: wat moet je ermee? Robin belandt in een studentenhuis. Daar is het leven minder zwartwit.

#3 - De boom

donderdag 13 februari 2020, 06:00 uur

3. Het land keert zich tegen ons, zeggen David en Kay. Robin ontmoet de burgemeester, die wél aan de goede kant staat. En hoe zit het nou met die verdrukking? Een activist van de Tea Party heeft antwoorden.

#2 - De strijd

donderdag 6 februari 2020, 06:05 uur

2. Jackson, Mississippi. Robin keert terug naar de plaats waar hij voor het eerst christenen voor Trump zag juichen. Wat is er aan de hand, daar in de Bible Belt?

#1 - De hand

donderdag 6 februari 2020, 06:00 uur

1. Trump omringt zich met pastors die voor hem bidden. Wat gebeurt er daar in de Oval Office, als de president zijn ogen sluit en zijn handen vouwt? Een van die pastors wil wel praten.

Trailer

woensdag 22 januari 2020, 14:02 uur

Wat zien tientallen miljoenen Amerikaanse christenen in Donald Trump? Vanaf 6 februari: God’s President.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1