Podcast

Rouwrituelen

  1. Podcastschevron right
  2. Rouwrituelen

Koffie en cake, bier en borrelnootjes of tapas en wijn? Wat je eet of drinkt tijdens een uitvaart kan per cultuur verschillen. Praten over de dood is vaak nog een taboe, terwijl we er vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. 

De een viert feest en de ander rouwt veertig dagen lang. Zelf binnen de eigen landsgrenzen kan het nog weleens verschillen hoe er met de dood wordt omgegaan. Socioloog Ameline Ansu en journalist Laura Iwuchukwu maken rouw op een luchtige manier bespreekbaar en voorzien je van informatie over hoe er binnen verschillende culturen wordt omgegaan met rouw. Van Nederland tot China en Iran tot Nigeria, rouwen is nergens hetzelfde.  

Ameline Ansu bespreekt met uitvaartondernemer Kenneth Okorie en Moshood hoe Nigeria rouwt. Dit is persoonlijk, dus voorziet journalist Laura ...

Ameline Ansu bespreekt met uitvaartondernemer Gloria Leyenaar-Chan en rouwfotograaf Hazel hoe China rouwt. Dit is persoonlijk, dus voorziet ...

Ameline Ansu bespreekt met Parham Rahimzadeh hoe Iran rouwt. Dit is persoonlijk, dus voorziet journalist Laura Iwuchukwu je van rouwfeiten. 

Ameline Ansu bespreekt met Ricardo Lemmer (Federatie Surinaamse Aflegverenigingen Nederland) en Tiffany hoe Suriname rouwt. Dit is persoonli ...

Ameline Ansu bespreekt met Hans Bleijerveld (Directeur Team Bijzondere Uitvaarten Monuta) en Ellen hoe Nederland rouwt. Dit is persoonlijk, ...

Koffie en cake, bier en borrelnootjes of tapas en wijn? Wat je eet of drinkt tijdens een uitvaart kan per cultuur verschillen. Praten over d ...