De Stemming van Vullings en Van der Wulp

#145 - Excuses, iteratiefjes en interieuradvies (S06)

AVROTROSNOS
  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #145 - Excuses, iteratiefjes en interieuradvies (S06)

vr 9 december 2022

Het past niet helemaal bij het roerige politieke jaar 2022, maar opnieuw was het een redelijk rustige week in de Tweede Kamer. Tjeerd de Groot introduceerde deze week het begrip 'bestuurlijke maximumsnelheid', Joost ziet dat het kabinet nog nooit geflitst is en het rustig aan doet. Al zijn er natuurlijk altijd zaken die de rust zomaar kunnen doorbreken...

Denk aan de excuses voor het slavernijverleden die voor 19 december op de agenda staan. Een gevoelige kwestie, waarover deze week met verschillende partijen werd gesproken in een Casthuisbijeenkomst. Heeft het kabinet de regie nog in handen?

In de wandelgang gaan Joost en Xander naar een informatiemarkt over het interieur van de Kamer na de renovatie. Ze spreken verschillende deskundigen en krijgen langzaam een (kleurig) beeld van hoe hun werkplek er in de toekomst uit gaat zien. 

Hoe het landbouwakkoord er uit gaat zien weet nog niemand, maar Joost destilleerde al wel een paar concrete punten uit het debat over de landbouwbegroting.

En in de voorspelling probeert Xander zijn voorsprong verder te vergroten met een tricky tactiek, heeft Joost dat wel door?

Beluister het in de nieuwe aflevering van podcast De Stemming!