De Stemming van Vullings en Van der Wulp
AVROTROSNOS

#146 - Diplo-knorren, verboden kerstversiering en het grote b-woord (S06)

  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #146 - Diplo-knorren, verboden kerstversiering en het grote b-woord (S06)

vr 16 december 2022

Met debatten tot diep in de nacht werkt de politiek toe naar de rustige dagen rond kerst en oud en nieuw. Maar Den Haag zou Den Haag niet zijn als er niet toch nog nieuws was deze week. 

Bijvoorbeeld over het schokkende rapport, dat een cultuur van racisme en discriminatie blootlegt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wat is daar aan de hand? 

Ondertussen staan ook de excuses voor het slavernijverleden nog steeds op het programma. Vice-premier Kaag hield deze week een nieuwe Casthuissessie, maar of dat de lucht bij de verschillende belangengroepen geklaard heeft weten de heren zo net nog niet. 

Kerstverlichting met een stekker of op batterijen mag niet meer in de Tweede Kamer. Hoe zorg je dan toch voor gezelligheid in deze donkere dagen? In de wandelgangen checken Joost en Xander de kerstsfeer en creatieve oplossingen. 

Tot slot ontwaarde Joost een 'klassiek Kaagje' bij de najaarsnota waar het ook ging over wel of niet bezuinigen, gaat het over de hervorming van het pensioenstelsel én wordt er een nieuwe voorspelling gedaan over de duur van de stemmingen die volgende week het kerstreces moeten gaan inluiden. Luisteren dus, naar de nieuwe aflevering van De Stemming!