De Stemming van Vullings en Van der Wulp

#144 - One Love, taskforce tafels en een stuntkip (S06)

AVROTROSNOS
  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #144 - One Love, taskforce tafels en een stuntkip (S06)

vr 2 december 2022

Er waren weer flink wat kwesties te bespreken in De Stemming van deze week. Denk aan het bezoek van minister Helder aan het WK in Qatar. Welk One Love artikel kwam er uit haar koffer en wie had daar met haar over overlegd? 

Ook blikken Joost en Xander terug op de presentatie van de stikstofplannen van het kabinet. Volgens jaar zal volgens die plannen een 'transitiejaar' worden, hoe gaat dat er uit zien? 

In de Wandelgangen een historische gebeurtenis; de presentatie van de kandidatenlijsten van PvdA en GroenLinks voor de Eerste Kamer. Twee lijsten, één fractie. De heren vragen de hoofdpersonen van beide partijen of dat wel goed komt...

Tijdens de behandeling van de begroting voor Sociale Zaken vlogen de afkortingen en regelingen de heren om de oren. Joost probeert orde en duidelijkheid te scheppen in een ingewikkeld politiek domein. Xander ziet na deze begroting een nieuwe rol voor de, tot nu toe vrij onzichtbare, CDA-minster Van Gennip. 

Tot slot de voorspelling, waarin Joost, de zelfbenoemde stuntkip, zich van een tactiek bedient die hij misschien wel van Xander heeft afgekeken.

Luister hier naar de nieuwe aflevering van De Stemming!