Het Mediaforum
KRO-NCRV

Angela de Jong: “Dit is gewoon een ordinaire machtsstrijd.”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Angela de Jong: “Dit is gewoon een ordinaire machtsstrijd.”

vr 15 september 2023

Aan tafel zitten Anna Dijkman, Angela de Jong en Spraakmaker is Gerdi Verbeet. 

De Jong haar mediamoment gaat over het afscheid van weerman Gerrit Hiemstra.  De Jong: “Houdt hij het droog? Of houdt hij het niet droog?” Gaan we Gerrit missen? 

Dijkman haar mediamoment is gewoon schaamteloos winkelen in eigen nering. Gisteren is de uitzending van haar eerste podcastserie uitgekomen genaamd ‘toegevoegde waarde’. De eerste aflevering gaat over inflatie. Dijkman: “Inflatie is maar een willekeurig getal.” Is het lastig om economie naar het grote publiek te verklaren.

Gisteren een bijzonder interview met drie kinderen die zijn ontvoerd door de Russen. In Op1 deden ze hun verhaal. De Jong: “Ik zat te kijken en het was heel erg ongemakkelijk. De kinderen straalde uit dat ze doodongelukkig aan tafel zaten.” Dijkman: “Je moet altijd op je hoede zijn dat je niet wordt ingezet voor propaganda.” Had Op1 de kinderen niet uit moeten nodigen?

Het bestuur van De Partij voor de Dieren trad af, Esther Ouwehand blijft fractieleider en gisteren werd de kandidatenlijst voor de verkiezingen gepresenteerd. Daarmee lijkt - na meer dan een week ruzie - op het eerste oog de rust weergekeerd bij de PvdD. De Jong: “Dit is gewoon een ordinaire machtsstrijd.” Is er te veel aandacht voor deze strijd?