Het Mediaforum
KRO-NCRV

Jeroen Pauw: “De olifant in de kamer is natuurlijk Matthijs van Nieuwkerk.”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Jeroen Pauw: “De olifant in de kamer is natuurlijk Matthijs van Nieuwkerk.”

vr 8 september 2023

Aan tafel zitten Jeroen Pauw, Tom Kleijn en Spraakmaker is Fernande van Tets.

Het mediamoment van Pauw gaat over een boek dat hij onlangs heeft gelezen genaamd ‘Your face belongs to us.’ Dat gaat over gezichtsherkenning. Pauw: “De vraag is wat gebruikt de marechaussee allemaal om ons te kunnen herkennen en wat is de regelgeving.” Is dit een zorgwekkende ontwikkeling?

Kleijn zijn mediamoment gaat over Jimmy Fallon, de presentator van het Amerikaanse programma The Tonight Show, waar een nare sfeer zou hangen. Kleijn: “Je kan ook een interview in de krant geven een half jaar later. Pauw: Heeft Jan Slagter al gereageerd?” Is het einde loopbaan voor Jimmy Fallon? Er werd ook nog gerefereerd aan Matthijs van Nieuwkerk. Pauw: “Vergelijkingen met de Champions League zijn geen argumenten die je mag gebruiken als je gedrag niet oké is.” Hoe ga je om met druk en stress op de werkvloer?

Elon Musk, de baas van Tesla, Space X en sinds vorig jaar eigenaar van X, zou vorig jaar eigenhandig een Oekraïense droneaanval hebben verijdeld. Dat staat in een nieuwe biografie over hem. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Kleijn: “Het deed me denken aan een James Bond schurk.” Is het gek dat Musk aan de knoppen kan zitten?