Het Mediaforum
KRO-NCRV

Sakina Elkayouhi: “Waar liggen de grenzen?”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Sakina Elkayouhi: “Waar liggen de grenzen?”

do 7 september 2023

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Sakina Elkayouhi en Spraakmaker is Dilara Bilgiç.

Elkayouhi wil het voor haar mediamoment graag hebben over constructieve journalistiek. Want bij Windesheim zijn ze met een nieuw project begonnen genaamd: WhatzNext. 

Voor het mediamoment van Brandsma wil ze het hebben over 'de kusrel' waar maar geen eind aan lijkt te komen. Brandsma: ‘Hoe is het mogelijk dat iets zo groot wordt?’ Zal dit in Spanje dit ook echt als momentum worden gepakt om hier iets aan te veranderen?

Lijsttrekkersdebatten met meerdere politici tegelijk die ieder om de beurt kort op een onderwerp mogen reageren? Wat Pieter Omtzigt betreft moet dit verleden tijd zijn. Hij deed daarom gisteren in zijn Binnenhoflezing een oproep. Brandsma: “Omzigt is zelf misschien ook niet zo snedig debater.” Ligt de verantwoordelijkheid ook bij de politici zelf? Zeker als het gaat om de oneliners? 

Dan hebben we het nog even over de toeslagenaffaire. Het afgelopen anderhalf jaar zijn er al meer dan 100 gesprekken achter gesloten deuren geweest en een half miljoen documenten zijn er aangevraagd. Toch is de parlementaire enquête naar fraudebeleid voor het publiek gisteren echt begonnen. Elkayouhi: “Zo’n quote van een slachtoffer blijft me raken.” Komt de timing onhandig uit? Nu er zoveel in de politiek gebeurt?