Het Mediaforum
KRO-NCRV

Dylan Ahern: "De kroning van Charles is een museum, een sprookje, een levend fossiel"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Dylan Ahern: "De kroning van Charles is een museum, een sprookje, een levend fossiel"

ma 8 mei 2023

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Marc Chavannes en Spraakmaker Dylan Ahern


Het Mediamoment van Kantelberg gaat over de 154 AZ-supporters die zijn aangehouden in een Amsterdamse metro, na het zingen van antisemitische liederen. Past dit bij het nieuwsbeeld van de afgelopen weken?


Het Mediamoment van Chavannes gaat over het programma De Ongelooflijke Radio. Een programma waar Chavannes een monumentje voor wil oprichten. Wat doen zij goed? 


De grote nieuwsgebeurtenis van dit weekend was de kroning van Charles III. Media concluderen: de façade is eindig. Deze oude rituelen kunnen niet te veel daglicht verdragen. Waarom ontbrak het gevoel van historische waarde? Charles wilde het niet te groots, juist wat somberder. Is dat gelukt? En hoe verschilde de verslaggeving tussen de BBC en de NOS?


Als laatste gaan we naar het interview met Marc Overmars op AD.nl. Er werd niets gezegd over zijn verleden bij Ajax waar hij weg moest vanwege onder andere 'dickpics'. Waarom bleef dat uit? En moet je hem dan nog wel interviewen als hij zulke eisen stelt? Ahern: "Je normaliseert zijn positie", dan maar cancellen?