Het Mediaforum
KRO-NCRV

Freek Staps: “Uiteindelijk willen nieuwsgebruikers inhoud.”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Freek Staps: “Uiteindelijk willen nieuwsgebruikers inhoud.”

vr 5 mei 2023

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Freek Staps en spraakmaker Ageeth Ouwehand.

Staps zijn mediamoment gaat over een boek dat op hem ligt te wachten dit weekend: ‘Traffic’ van Ben Smith. Staps: “In de media wordt erg heel erg naar hem gekeken. Hij was een man die heel erg vooruitliep.” Hoe vertel je een verhaal die mensen willen lezen?

Keyl haar mediamoment gaat over de column van Ronald Plasterk in de Telegraaf vandaag, daarin zat ook een analyse van D66. Keyl: “Sigrid Kaag weet iedereen mee te krijgen, er gebeurt daar iets heel vreemd”.

Het bezoek van president Zelensky aan Nederland kwam als een verassing. Zoals dat dan gaat was er direct ophef. Veel media-aandacht en nog voor het avondeten zat hij alweer in een vliegtuig richting Polen. Ouwehand: “Hij leek heel vermoeit. Ik vond het heel indrukwekkend”. Keyl: “Is het niet een beetje overdreven om de uitzending van Radio 1 te onderbreken voor een bezoek van Zelensky?” Is er teveel aandacht voor zo’n bezoek?

Deze week begon de talkshow Nadia. Iedere werkdag behandeld Nadia Moussaid een maatschappelijk thema. Het idee is tijdloze onderwerpen en geen gelikte bn'ers, maar persoonlijke ervaringen van mensen. Vooraf werd al veel de vergelijking gemaakt met de talkshows van Catherine Keyl en zij zat bij ons aan tafel. Keyl” “Ik ben voor televisie voor de gewone man”. Zijn de recensies onterecht?