Het Mediaforum
KRO-NCRV

Arjen Fortuin: "Er is echt een wisselwerking tussen de tribunes en het veld."

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Arjen Fortuin: "Er is echt een wisselwerking tussen de tribunes en het veld."

ma 1 mei 2023

Aan tafel zitten Sakina Elkayouhi, Arjen Fortuin en Nic Vrieselaar.

Het mediamoment van Elkayouhi is de aller eerste aflevering van de nieuwe talkshow "Nadia" vanavond. Het bijzondere aan deze talkshow is volgens Elkayouhi dat er geen bekende koppen aan tafel komen zitten en dat de talkshow van te voren is opgenomen. Toen presentator Carl-Johan de Zwart aan Spraakmaker Nic Vrieselaar, (die regelmatig te gast is in verschillende talkshows) vroeg of hij minder gespannen is voor een uitzending en het paraat hebben van cijfers als hij weet dat het niet live uitgezonden wordt antwoordde Vrieselaar: "Ik heb die wedstrijdspanning nodig om de cijfers paraat te hebben.

Het mediamoment van Arjen Fortuin gaat over de schaakrubrieken die uit de kranten verdwijnen. Aan de ene kant is het logisch omdat er online veel aanbod is en de rubrieken niet goed gelezen worden maar aan de andere kant vindt Vrieselaar het jammer als er een heel genre gaat verdwijnen.

Verder wordt de bekerfinale tussen PSV en Ajax en de rol van de media besproken. Volgens Fortuin kun je spreken van een wisselwerking tussen de tribunes en het veld. Tot slot wordt er gesproken over Rotterdam, dat al weken lang in de ban is van een reeks explosies.