Het Mediaforum
KRO-NCRV

Rennie Rijpma: "Jammer dat als iets een succes is, we het daar niet bij kunnen laten."

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Rennie Rijpma: "Jammer dat als iets een succes is, we het daar niet bij kunnen laten."

vr 7 april 2023

Aan tafel zitten Rennie Rijpma, Kefah Allush en Spraakmaker is Pieter Slaman.

Voor het mediamoment van Allush hebben we het over een fragment dat hij hoorde op Radio 1 met daarin de topman van Transavia. Allush wond zich op over zijn uitspraken. De topman is bang dat de ‘gewone Nederlander’ niet meer op vliegvakantie kan en doet dan ook zijn beklag. Allush: “Het gaat alleen om het geld!!!”  Moet je oppassen dat het niet doorslaat, dat je de gewone man gaat misbruiken?

Rijpma was gisteren bij een evenement van het Beeld en Geluid in Den Haag, waar ze in gesprek kon gaan met Groningers. In Beeld en Geluid was een tentoonstelling geopend ‘Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst’ in die tentoonstelling komen Groningers aan het woord. Verhalen over het landschap. Rijpma: “Als je hen er over hoort praten, raakt het je toch weer.” Komen sommige zaken gewoon veel beter binnen als je ze hoort van de direct betrokkenen?

Heeft straks een hele volgende generatie professionele hulp nodig? Dat moeten we niet willen. Met die boodschap zocht staatssecretaris Maarten van Ooijen gisteren de media op. Rijpma: “Politici zijn er voor een ingewikkelde boodschap, als ze daar voor weglopen ben je een slechte politicus.” Slaman: ”Ik proef een giftige sfeer bij jongeren dat als je niet ‘alles’ doet je niet succesvol wordt in het leven.” Moeten studenten ontmoedigd worden om hulp te zoeken? 

 

Bijna 2,5 miljoen mensen zaten gisteren te kijken naar het paasverhaal, The Passion, dit jaar uitgevoerd in Harlingen. Rennie Rijpma: “Aan de ene kant weet ik het te waarderen en aan de andere kant vind ik het tenenkrommend.” Wordt het misschien nu wat uitgemolken? Met een Passion-talk en Hemelvaartseditie?