Het Mediaforum
KRO-NCRV

Marc Chavannes: "Fakkels in combinatie met politiek is een sterk bedreigend symbool"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Marc Chavannes: "Fakkels in combinatie met politiek is een sterk bedreigend symbool"

ma 20 februari 2023

Aan tafel zitten Mireille van Ark, Marc Chavannes en Spraakmaker Han Polman

Het Mediamoment van Chavannes gaat over twee reportages van Nieuwsuur over de oorlog in Oekraïne. Hij heeft veel lof voor hoe zij verslag doen van de oorlog. Wat valt hem op? En hoe kijkt van Ark naar de producties van 'haar' RTL?


Van Arks Mediamoment gaat over een interview van RTL met de ouders van Denise. Denise koos op haar achttiende voor euthanasie. Van Ark sprak met de redacteur die dit verhaal optekende. Waarom raakte dat gesprek haar? 


Is het een nieuw dieptepunt als het gaat om intimidatie van politici? Kaag werd zondag in Diepenheim opgewacht door een groep van zo'n 50 demonstranten bij een campagne bezoek. Vanuit alle hoeken wordt hier met afkeer op gereageerd. Hoe kunnen media het geen podium geven, maar het toch behandelen? Chavannes is heel benieuwd naar de gevoelens van demonstranten


Edith Schippers werd geïnterviewd door NU.nl, en dat interview deed veel stof opwaaien. Chavannes vindt zulke politieke interviews vaak 'doodgekookte bloemkool'. Was hier een goede poging te zien om er toch nog wat van te maken?