Het Mediaforum
KRO-NCRV

Mireille van Ark: “Het is een uitzonderlijke situatie” 

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Mireille van Ark: “Het is een uitzonderlijke situatie” 

do 5 januari 2023

Aan tafel zitten Mireille van Ark, Catherine Keyl en Susanne Tempel. 


Het mediamoment van Keyl gaat over HLF8. Zij was daar gisteren te gast in de studio, maar het programma begon bijna een half uur te laat door een technische storing. Hoe was de sfeer tijdens de technische malheur? En hoe pak je zo’n moment aan? 


Van Ark haar mediamoment gaat over het afscheid van Monica Geuze en haar vlog. Het zat gisteren in het achtuur-journaal. Van Ark volgde vol verwondering wat er daarna op Twitter gebeurde. “Het laat ook zien dat dit nieuws heel veel mensen ontgaat en dat er nog een hele parallelle wereld is met vloggers en influencers” aldus van Ark. 


Warmterecords, dat klinkt toch wat minder alarmerend dan een hittegolf. Maar dat het op 1 januari 17 graden was, is net zo schokkend als de 40 graden in de zomer, benadrukt klimaat-specialist Bart Verheggen van RTL Nieuws. Waarom staat dit niet op alle voorpagina's?


We praten ook nog over sociale media, want het moederbedrijf van Facebook en Instagram krijgt een boete van 400 miljoen vanwege het schenden van privacywetten. En tegelijkertijd heeft Twitter besloten om politieke advertenties weer toe te staan op het platform. Is er nog vertrouwen in de techreuzen? 


We sluiten af met kritiek uit Iran op de Franse regering omdat die niet ingrijpt tegen spotprenten over de hoogste Iraanse leider Ayatollah Khamenei. Is dit zorgelijk?