Het Mediaforum
KRO-NCRV

Henrike van Gelder: "Het is het dicht draaien van een informatiebron"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Henrike van Gelder: "Het is het dicht draaien van een informatiebron"

di 13 december 2022

Aan tafel zitten Pieter Klok, Henrike van Gelder en Spraakmaker Arno Visser


Het Mediamoment van Van Gelder gaat over TikTok. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen ging bij het bedrijf langs waarover Alexander Klöpping al eerder pleitte om het te verbieden. Wat denkt Van Gelder hiervan? Waarom zit 'haar' Kidsweek wel op het Chinese sociale medium?


Kloks Mediamoment gaat over structureel racisme bij Buitenlandse Zaken. Hij was in eerste instantie verbijsterd. Waarom? Het lijkt erop dat er bij voorbaat excuses worden aangeboden. Klok vindt dat een journalist hier niet mee weg zou komen. Hoe is dit onderzoek tot stand gekomen?


Meldkamers moeten stoppen met de automatische persalarmen als er grote incidenten zijn. Het zou in strijd met privacywetgeving. Dat maakt het moeilijker om goede beelden te maken bij rampen en grote ongelukken. Is het goed te verantwoorden? Kan de regionale omroep nog goed hun rol vervullen als dit wordt doorgezet?


We eindigen deze week elke dag met een vooruitblik op de journalistiek van 2023. Vandaag is het woord aan innovatiestrateeg Fabienne Meijer.