Het Mediaforum
KRO-NCRV

Karim Amghar: "Rellen en criminaliteit heeft geen cultureel aspect"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Karim Amghar: "Rellen en criminaliteit heeft geen cultureel aspect"

ma 12 december 2022

Aan tafel zitten Arjen Fortuin, Ward Wijndelts en Spraakmaker Karim Amghar


Het Mediamoment van Wijndelts is een column in de NRC van Peter Kuipers Munnike. Het vraagt om veel kennis voor journalisten om te schrijven over klimaatverandering. Voor de lezers is het dan ook knap lastig. Wat zou een oplossing zijn, meer gespecialiseerde journalisten? of moet je juist zorgen voor een laaginstapniveau, voor breed publiek?


Fortuin Mediamoment gaat over het boekenprogramma Brommer op Zee, dat gaat verdwijnen. Is de verhouding een haat-liefde verhouding? Gaan literatuur en tv nooit samen? En waarop wordt dat beoordeeld? Fortuin: "altijd een beetje gek en ongrijpbaar is"


De nationale voetbalploeg van Marokko dendert door op het WK. In veel steden barstte het feest los maar liep ook weer uit de hand. Hoe zorg je voor een evenwichtig beeld als redactie, waarin je aandacht besteedt aan zowel het feest als de onrust? Wordt er op dezelfde manier bericht over Ajax- of Feyenoord-rellen? Amghar: "Het is een enorme ontlading voor heel veel mensen"


We eindigen deze week elke dag met een journalistieke voorspelling voor 2023. Jan Dirk van der Burg pleit voor meer geld voor persfotografen