Het Mediaforum
KRO-NCRV

Arno Kantelberg: "Ik vind zeker niet dat je een cordon sanitaire erbij moet leggen"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Arno Kantelberg: "Ik vind zeker niet dat je een cordon sanitaire erbij moet leggen"

di 25 oktober 2022

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Mireille van Ark en Cathelijne Broers

Het Mediamoment van Van Ark gaat over de Russische nieuwszender TV Rain. Ze zitten al een tijdje niet meer in Rusland en zender nu uit vanuit Amsterdam, het is een zender in ballingschap. Hoe komen ze aan hun informatie? En op welke kanalen kunnen ze hun content uitzenden? Ze zijn nog wel te zien in Rusland...

Kantelbergs Mediamoment gaat over de Donald Duck. Het vrolijke weekblad bestaat vandaag 70 jaar. Het krijgt een klein monumentje in onze uitzending. Wat is de kracht van deze getekende eend? Hebben onze gasten een abonnement?
Kantelberg: "Tijdschriften hebben het moeilijk maar Donald Duck blijft het goed doen"

PersVeilig heeft tenminste 25 freelancers geholpen vanwege heftige bedreigingen. De hulp kwam in de vorm van camera’s thuis en/of een alarmknop. Is het goed dat er extra op freelancers gelet wordt? Wat is de verantwoording van een organisatie als je een ZZP'er inhuurt? Is journalist inmiddels een gevaarlijk beroep? 

In het verlengde hiervan ligt de video van Forum voor Democratie. Hart van Nederland-journalist Merel Ek heeft zich even teruggetrokken na alle reacties op het FvD-filmpje waarin ze werd uitgemaakt voor rioolrat. Hoe reageert de journalistiek hierop? Is het stevig genoeg? En zou eensgezindheid niet hard nodig zijn?

We sluiten af met Groot-Brittanië, witte rook op Downingstreet 10. Rishi Sunak is de nieuwe premier van GB en hij wordt bestempeld met vele termen. Jong, rijk en migrant. Willen we graag die stempels? Een karikatuur leidt tot populariteit, zegt Kantelberg