Het Mediaforum
KRO-NCRV

Wim Voermans: "Buiten de vergadering zou het OM steviger moeten optreden tegen dit gedrag"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Wim Voermans: "Buiten de vergadering zou het OM steviger moeten optreden tegen dit gedrag"

ma 24 oktober 2022

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Laurens Boven en Spraakmaker Wim Voermans


Bovens Mediamoment is een moment uit het partijcongres in China. Hij heeft het een paar keer bekeken: het moment dat de pers wordt binnengelaten wordt de voorganger van Xi van het podium gevoerd. Een groot machtsvertoon. Was dit groot nieuws in China? Welk signaal geeft China aan Europa? En hoe moet de EU reageren?


Het Mediamoment van Emmer is de terugkeer van NRC-journalist Tom Jan Meeus. Hij schrijft niet langer columns over Den Haag. Hij is teruggekomen met een stuk over energie-politiek. Waarom richt hij zich op onderzoeksjournalistiek? Hebben we daar behoefte aan?
Emmer: "Het is een goed voorbeeld van een journalist die de waan van de dag voorbijgaat"


Verder hebben we het over Forum voor Democratie. Moeten we dat eigenlijk wel doen? Ze plaatsten een nieuwe video online over het opsporen van rioolratten in de journalistiek. Hun doel is ophef en dat hebben ze bereikt. Hoe moet de journalistiek reageren op dit voorval? 
Emmer: "Ik ben er niet uit, moet je dit maar negeren?"


Edith Schippers was groot in het nieuws: ze komt terug voor de VVD in de Eerste Kamer. Is zij nou de beoogde opvolger van Mark Rutte? Zij is directeur van DSM Europa en daarmee heeft ze verschillende belangen. Hoe zit het met die belangen in de Eerste Kamer?


We sluiten af met Taalteam door Frank van Pamelen: over trapagas