Het Mediaforum
KRO-NCRV

Mireille van Ark: “Ik vind dat je als journalist alles mag vragen”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Mireille van Ark: “Ik vind dat je als journalist alles mag vragen”

wo 17 november 2021

Aan tafel zitten Mireille van Ark, Marc Chavannes en Spraakmaker Job Cohen.

Het mediamoment van Chavannes gaat over de journaliste Ingeborg Beugel, die Griekenland heeft verlaten na aanhoudende bedreigingen. Het begon nadat ze vorige week in aanvaring kwam met de Griekse premier Mitsotakis. Was haar toon te kritisch? Of is dit simpelweg een cultuurverschil? Chavannes: “Je ziet dat zo’n premier niet gewend is om met kritiek om te gaan”.

Het mediamoment van Van Ark gaat over een journalist van de Duitse Publieke Omroep die in een open brief de berichtgeving van de Duitse publieke omroep de afgelopen 1,5 jaar over corona bekritiseert. Het gaat om de vraag hoe zogenaamde kwaliteitsmedia omgaan met de hele coronaberichtgeving. Zou een ombudsman voor corona een oplossing zijn?

Gisteren was in de Tweede Kamer het debat over de coronamaatregelen. Ook het 2G-beleid werd besproken. Mirjam Bikker sprak ook in de Kamer. Cohen vond de manier waarop zij zich kwetsbaar opstelde mooi om te zien.

Verder: het concept regeerakkoord tussen VVD en CDA dat door ChristenUnie voorman Gert-Jan Segers in de trein is laten liggen. En dat document is door een lezer van de Volkskrant naar die krant doorgespeeld. Wat zegt dit document? Is de formatie rond? Of gaat dit juist weer voor vertraging zorgen? Segers reageert op de gebeurtenis.

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.