Het Mediaforum
KRO-NCRV

Angela de Jong: “Ik merk gewoon, als televisiekijker ben ik het zat”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Angela de Jong: “Ik merk gewoon, als televisiekijker ben ik het zat”

ma 15 november 2021

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Angela de Jong en Spraakmaker Nic Vrieselaar.

Het mediamoment van De Jong gaat over het satirische programma ‘Even tot hier’. De Jong: “Ik vind het weergaloos”. Wat maakt het programma zo goed?

Het mediamoment van Kleijn gaat over het Zwarte Pietenjournaal van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland (ON). Kleijn is niet te spreken over het programma. Waarom niet?

Vanaf januari treedt ON ze toe tot het publieke bestel. Dat is nadat minister Slob ze daarvoor toestemming heeft gegeven omdat ze voldoende leden hebben. Maar diezelfde minister stuurt vandaag een brief naar de Tweede Kamer waarin hij nieuwe criteria aankondigt voor omroepen om hun uitzendlicentie te behouden. Het gaat dan om criteria als gevarieerd, kwalitatief hoogwaardig en transparant. Is dit een goede stap? Hoe beoordeel je volgens deze criteria? En hoe kijken onze mediakenners naar het huidige omroepbestel?

Dan bellen we met Andries Knevel. Hij stopt na 43 jaar bij de EO. Hij maakt er geen probleem van dat hij graag had willen blijven. Is het vertrek pijnlijk, of had hij er al rekening mee gehouden?

De aangescherpte coronamaatregelen veroorzaakte het afgelopen weekend flink wat beroering. Met name bij uitgaanspubliek en kroegen. In Leeuwarden trad de ME op tegen relschoppers en de burgemeester van Breda stond de kroegen in zijn stad toe om langer open te blijven dan het kabinet had afgekondigd. Ondertussen drukte de Amsterdamse burgemeester Halsema de inwoners van haar stad op om verdraagzaam te blijven naar elkaar. Hoe doe je hier als media verslag van?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.