Het Mediaforum
KRO-NCRV

Ward Wijndelts: “Twijfel voed je door nog meer twijfelaars op het podium te hijsen”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Ward Wijndelts: “Twijfel voed je door nog meer twijfelaars op het podium te hijsen”

do 2 september 2021

Aan tafel Ward Wijndelts, Elger van der Wel en Spraakmaker Dominique van der Heyde. 

Van der Wel kijkt voor zijn mediamoment naar een sociale media waar hijzelf goed gebruik van maakt... Twitter! De sociaalnetwerksite heeft namelijk een nieuwe functie: eigenaars van sommige populaire Twitter-accounts krijgen voortaan de mogelijkheid om volgers te laten betalen om bepaalde tweets te lezen. Supper Follows, is daar behoefte aan? 

Het mediamoment van Wijndelts gaat over de BBC documentaire over 9/11: “Het is voor mij de nieuwsgebeurtenis van mijn leven. Ik heb nooit iets groters meegemaakt dan dat.” Uren zat Wijndelts aan de buis gekluisterd en nu is er - na twintig jaar - het verhaal over de kant van de Amerikanen. 

Dan schuif NOS-nieuwslezer Dorald Megens aan, want er kwam nieuws uit Den Haag. 

Verder hebben we het over Zandvoort, want de start van de Formule 1 in de badplaats nadert. Niet alleen de fans, maar ook de media maken zich massaal op voor een driedaags spektakel. Vrijwel alle media doen uitgebreid verslag, dus genoeg enthousiaste collega's die vanaf morgen op en rondom het circuit te vinden zijn. Laten media zich te veel meeslepen? Is de hoeveelheid aandacht terecht? 

Tot slot, Powned gaat een documentaire maken over hoe 'wel of niet vaccineren' vrienden en families uit elkaar drijft. Zitten we te wachten op de vaccinatie-vete? En hoe staat het eigenlijk met de berichtgeving over de vaccinatiediscussie?