Het Mediaforum
KRO-NCRV

Elger van der Wel: “Alles wat een branchevereniging roept wordt op dit moment een headline”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Elger van der Wel: “Alles wat een branchevereniging roept wordt op dit moment een headline”

vr 26 februari 2021

Aan tafel zitten Paul Römer, Elger van der Wel en Spraakmaker Hanne van Aart.

Het mediamoment van Van der Wel gaat over een aankondiging van een nieuwe functie in Twitter. Het platform werkt aan een betaalde functie Super Follow. Gaan mensen het gebruiken? Is het een goede ontwikkeling, dat er betaald wordt voor content op Twitter?

Het mediamoment van Römer gaat over een YouTube-show van StukTV. Daarin worden jongeren in het zonnetje gezet die zich hebben ingezet voor anderen. Er zijn meer initiatieven die de positieve kanten benadrukken. Moeten we vaker positief nieuws brengen? Van der Wel: “Op de korte termijn denk ik wel dat we meer van dit soort media-initiatieven kunnen gebruiken”

Langzaam maar zeker komen de verkiezingen toch echt in zicht, en vanavond is het dan zo ver, het eerste lijsttrekkersdebat, hier op Radio 1. In groepjes van drie gaan de lijsttrekkers in gesprek over acht thema’s. Hoe belangrijk zijn zulke debatten? Kan het een verschil maken?

De neerwaartse lijn van 3FM ging al langer best steil, maar nu is de zender onder de 2 procent gezakt. Zit er nog potentie in de zender? Zou de FM-frequentie een punt van discussie moeten zijn? Van der Wel: “Ik denk juist dat als je bij 3FM de FM-frequentie weghaalt, dat dat het laatste zetje is”

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.