Het Mediaforum
KRO-NCRV

Kefah Allush: “Hoe dom kun je zijn?! Dat je dit overweegt en denkt dat het nooit uitkomt”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Kefah Allush: “Hoe dom kun je zijn?! Dat je dit overweegt en denkt dat het nooit uitkomt”

do 11 februari 2021

Aan tafel zitten Martha Riemsma, Kefah Allush en Spraakmaker Jacco Janssen.

Voor het mediamoment van Allush gaan we naar Saudi Arabië. Volgens hem moeten er meer aandacht komen voor de banden die ons land heeft met Saudi Arabië. Waarom?

Riemsma wil het graag hebben over de verkiezingen en wat je in coronatijd daar nog voor extra's kan doen als regionale krant. Hoe gaan zij het aanpakken? We hebben te maken met een wereldwijde pandemie, is er dan nog wel aandacht voor regionale thema's?

We blijven bij campagnes, en dan kijken we naar Mark Rutte. Die zei op 30 oktober in de Telegraaf dat hij geen campagne ging voeren voor de verkiezingen. Maar gisteren sloot hij wel alvast Forum voor Democratie uit bij een eventuele nieuwe regering. Is dit toch stiekem campagne voeren, of beantwoordt hij gewoon een vraag van een journalist? Wat valt onder campagnevoeren?

Aankomende zaterdag komt er nog een mediaoptreden van de premier. De aankondiging zorgde voor ophef. Rutte schuift aan bij zijn goede vriend Jort Kelder. Ze gaan het hebben over een gezamenlijke hobby: historische politieke fragmenten terugluisteren. Is het verstandig dit gesprek, op dit moment, te doen?

Tot slot, de Duitse krant Die Welt publiceerde deze week e-mails waaruit bleek dat er door een Duitse minister en wetenschappers actief bezig waren om het publiek angstiger te maken voor corona. Hoe is dit aan het licht gekomen? En kan zoiets wel ontstaan? Dat door heel veel aandacht er een onterecht angstbeeld wordt gecreëerd?