Het Mediaforum
KRO-NCRV

Kees Boonman: ‘’Metropolis is een programma wat een prijs verdient’’

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Kees Boonman: ‘’Metropolis is een programma wat een prijs verdient’’

di 9 februari 2021

Aan tafel zitten Kees Boonman, Frenk van der Linden en Spraakmaker Jet Bussemaker.

Het mediamoment van van der Linden gaat over een reportage van de Russische staatstelevisie. Hij heeft zo zijn bedenkingen bij de reportage: ‘’Dat journalisten zich voor dit soort dingen laten gebruiken. Bij Russische media is het altijd stront aan de knikker’’, aldus van der Linden.

Het mediamoment van Boonman gaat over het VPRO-programma Metropolis. Boonman is erg te spreken over het programma: ‘’Je ziet dingen die je normaal nooit ziet op de gebruikelijke televisie. Ik vind het gewoon een fantastisch programma omdat het gemaakt wordt door correspondenten daar ter plekke.’’ Ook is Boonman erg te spreken over de manier waarop het programma tot stand komt: ‘’In de huidige coronatijd komt het allemaal online binnen en wordt het ingesproken door Stef Biemans, en slechts een klein team komt bij elkaar om het te monteren. Het is een programma wat een prijs verdient. Het is ver weg, maar toch eigenlijk heel dichtbij want het gaat over gewone mensen’’, aldus Boonman. Van der Linden is ook erg te spreken over Stef Biemans: ‘’Er hangt iets aan zijn kont wat sympathiek is, hij wekt vertrouwen.”

Verder komt aan bod hoe gisteravond Ferd Grapperhaus en Mark Rutte journalisten te woord stonden over de verlenging van de avondklok, waar het vooral opviel dat Rutte de hete aardappel vooral graag doorschoof naar zijn collega. Hoe keken de forumleden hierna? En wat is de ervaring van Bussemaker in de voorbereiding van dit soort gesprekken?

Tot slot komt de nieuwe politieke documentaire van van der Linden uitgebreid ter sprake.