Het Mediaforum
KRO-NCRV

Ward Wijndelts: “Dit is het enige juiste dat de Washington Post kon doen”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Ward Wijndelts: “Dit is het enige juiste dat de Washington Post kon doen”

ma 4 januari 2021

Aan tafel zitten Kees Boonman, Ward Wijndelts en Spraakmaker Rob Bertholee.

Het mediamoment van Boonman gaat over Media Inside. Gisteravond zag hij namelijk de eerste aflevering. Wat zijn de reacties? Boonman: “Ik vind het toch een beetje podcasten op televisie”.

Het mediamoment van Wijndelts gaat over een herinnering aan Big Brother. Vanaf vanavond is er weer een Nederlands Big Brotherhuis. Welke herinnering roept dit bij Wijndelts op?

The Washington Post is in het bezit van een opname van een telefoongesprek waarin Trump de verkiezingscoördinator van Georgia onder druk zet om extra stemmen te vinden. Is dit zorgelijk? En verbazen onze mediakenners zich hier nog over? De mensen die dat lekken hebben er een belang bij. Moet je daar zo maar aan tegemoet komen als media? Welke afweging maak je voordat je zulke audio publiceert?

‘Sigrid Kaag, van Beiroet tot Binnenhof’, zo heet de documentaire van regisseur Suchen Tan die gisteren te zien was bij de VPRO. Over die film was vooraf veel ophef, want was het wel een goed idee om zo kort voor de verkiezingen een documentaire over een lijsttrekker uit te zenden? Heeft de documentaire het beeld van Kaag veranderd? Bertholee heeft ook met Kaag gewerkt, hoe kijkt hij hiernaar?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.