Het Mediaforum
KRO-NCRV

Arjen Fortuin: “Werkelijk iedereen die er zat had iets zinnigs te vertellen – dat komt echt niet zo heel vaak voor in zo’n late night talkshow”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Arjen Fortuin: “Werkelijk iedereen die er zat had iets zinnigs te vertellen – dat komt echt niet zo heel vaak voor in zo’n late night talkshow”

ma 9 november 2020

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Arjen Fortuin en Spraakmaker Heino Falcke.

Het mediamoment van Fortuin gaat over het nieuwe programma van Jeroen Pauw: Pauw komt Binnen. Na bijna 15 jaar een dagelijkse talkshow maken vanuit een vaste studio gaat Pauw het land in. Dat deed hij gisteren voor het eerst vanuit het Radboudumc Nijmegen. Van tevoren was Fortuin wat sceptisch, maar wat vond hij er uiteindelijk van?

Wilders doet aangifte om beschieten van zijn foto dat te zien was in een filmpje dat op Dumpert stond. Wilders doet vaker aangifte tegen bedreigingen. Maar nu wordt het groot opgepakt door de media. Waarom wordt er nu meer over bericht? Sommige programma’s mijden de video, andere programma’s laten het fragment wel laten zien. Moet je als media zo’n filmpje uitzenden om kracht bij te zetten? Of moeten media dit soort opruiend beelden niet uitzenden?

In zijn mediamoment wil Ornstein het hebben over de mogelijke relatie van Biden met de journalistiek. Trump en de pers was haat en nijd... Een podcast van The Wall Street Journal was nogal kritisch over Biden. Hoe kijken onze mediakenners hier naar? Ornstein: “Ik denk dat de journalistiek heel vriendelijk met hem begint”. Biden geeft weinig interviews, ook tijdens de campagne. Is dat een probleem voor de media?

En natuurlijk het grote nieuws dit weekend: na dagenlang aan onze beeldschermen gekluisterd te zijn geweest, is het mediacircus rondom de Amerikaanse verkiezingen nu toch echt voorbij. Wordt het afkicken voor onze tafelgasten?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.