Het Mediaforum
KRO-NCRV

Freek de Jonge: ‘’We zijn schade en schande dieren’’

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Freek de Jonge: ‘’We zijn schade en schande dieren’’

vr 6 november 2020

Het mediamoment van Thijs van den Brink gaat over het debat over de vrijheid van meningsuiting naar aanleiding van de discussie over spotprenten tussen ChristenUnie leider Gert Jan Segers en imam Azzedine Karrat. Hoe denkt van den Brink hierover?

Het mediamoment van Jaap van Zessen gaat over NU.nl die de coronamaatregelen in andere talen publiceert, zoals het Turks. ‘’Eigenlijk springt NU.nl hiermee in een soort gat, omdat je bijvoorbeeld op de website van de Rijkoverheid niks kan vinden in het Turks. Als Wilders zegt dat de IC vol ligt met niet-westerse mensen, komt dat omdat ze het misschien niet helemaal hebben meegekregen’’, aldus van Zessen.

Verder komt aflevering zoveel van de ‘soap’, zoals je het bijna wel zou kunnen noemen, rondom de Amerikaanse verkiezingen aan bod. Verschillende nieuwszenders hebben een toespraak van president Trump afgebroken vanwege zijn beweringen dat er wordt gefraudeerd met de verkiezingsuitslag. Hoe kijken de forumleden hiernaar? Hebben de zenders goed gehandeld door Trump te onderbreken?

Niet alleen nieuwszenders grijpen in. Ook Twitter en Facebook zijn er maar druk mee. Zo is er bijna geen enkele tweet van Trump van de afgelopen dagen te lezen zonder disclaimer. Wat vinden ze hiervan?

Tot slot komt de video van Fred van Leer ter spraken, waarin hij vertelt over de nasleep van de seksvideo die er van hem uitlekte. De stylist en presentator laat hierin weten woedend te zijn op de media die onjuiste verhalen over hem hebben gepubliceerd.