Het Mediaforum
KRO-NCRV

Pieter Klok: ‘’Goede vragen op het goede moment, dat is de kern van de journalistiek’’

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Pieter Klok: ‘’Goede vragen op het goede moment, dat is de kern van de journalistiek’’

do 24 september 2020

Aan tafel zitten Pieter Klok, Roos Schlikker en Spraakmaker Andre Rouvoet.

Het mediamoment van Schlikker ging over het weren van advertenties op de populaire app ‘TikTok’, het gaat om advertenties voor dieet apps en –pillen. De app wordt vooral veel gebruikt door kinderen en tieners dus Schlikker is blij met het weren ervan. “Lijkt mij echt prima dat we geen dieetpillen proberen aan te praten aan kids van 12”.

Het mediamoment van Klok gaat over de verschijning van Nederland in het lijstje van de grootste cyberpowers ter wereld, in the Economist. ‘’Ja dat zijn toch de landen die het beste zijn in oorlogsvoering, of zeg maar: de oorlog van de toekomst. En op 5 staat Nederland, en dat is toch wel vrij uniek. We hebben geen kernwapens en bijna geen leger meer, maar in digitale oorlogsvoering zijn we dus blijkbaar heel erg goed.”

Ook hebben we het over het volledig gekantelde nieuwsbeeld rondom corona; van relativerende woorden over lege IC’s en voornamelijk besmette jongeren tot overgeplaatste patiënten en een potentiële nieuwe intelligente lockdown. Hoe gaat hoofdredacteur Klok hiermee om? Daarnaast wordt het nieuwe verhaal van NOS op 3 besproken over waar het geld na de invoering van het leenstel is heengegaan.

En tot slot komt ook de nieuwe omroep van rapper Akwasi: ‘omroep zwart’ ter tafel.