Het Mediaforum
KRO-NCRV

Ward Wijndelts: “Er zit een schil van PR om de politiek heen en dat maakt het moeilijker”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Ward Wijndelts: “Er zit een schil van PR om de politiek heen en dat maakt het moeilijker”

di 1 september 2020

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Arjen Fortuin en Spraakmaker Onno Hoes.

Het mediamoment van Fortuin gaat over: ‘3 procent van het nationaal inkomen moet naar de wetenschap’, in een toespraak van minister Kaag. Maar dat bleek toch anders te zitten… Is het gewoon onhandig geformuleerd? Of slimmer PR?

Het mediamoment van Wijndelts gaat natuurlijk over de verjaardag van Vrij Nederland gisteren. Voor het jubileum hebben ze parels uit het verleden opgedoken. Hoe was dat om terug te kijken in die geschiedenis? Welke tradities en veranderingen heeft hij gezien?

Het nieuwe tv-seizoen begon gisteren met de start van twee nieuwe talkshows. Dit Vindt Nederland! met presentator Natacha Harlequin op SBS. En je had natuurlijk het veelbesproken nieuwe programma: De Vooravond met Fidan Ekiz en Renze Klamer. Hoe hebben onze mediakenners hiernaar gekeken? Hoe is de samenwerking tussen Ekiz en Klamer?

Er komt vanavond weer een persconferentie over het coronavirus. Het is inmiddels in ieder geval zes maanden na de eerste uitbraak van het virus in ons land. Er wordt al gezegd dat Rutte en De Jonge naar verwachting geen nieuwe maatregelen zullen aankondigen. Is het goed dat er toch weer een persconferentie komt? In de zomer waren er geen persconferenties, nu weer wel. Zouden er in de zomer ook meer updates geweest moeten zijn? Hoes: “Ik zou die zomerstop niet gedaan hebben”.

En vandaag wordt er nog een verjaardag gevoerd, namelijk van het Radio 1 Journaal. Die bestaan vandaag 25 jaar. Zijn onze gasten vaste luisteraars? Fortuin: “Jurgen van den Berg maakt mij ’s ochtends wakker en dat vind ik erg prettig”.