Het Mediaforum
KRO-NCRV

Zoë Papaikonomou: “Het valt me op hoe de taal van Rutte wordt overgenomen”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Zoë Papaikonomou: “Het valt me op hoe de taal van Rutte wordt overgenomen”

di 21 juli 2020

Aan tafel zitten Zoë Papaikonomou, Hansje van de Beek en Spraakmaker Lia van Bekhoven.

Het mediamoment van Van de Beek gaat over Zomergasten van zondagavond. De eerste aflevering met als gast Typhoon. Ze vertelt over een fragment dat haar erg aansprak. Waarom vond ze het zo mooi?

Papaikonomou vertelt in haar mediamoment over iets nieuws op LinkedIn. Je kunt nu je naam inspreken, zodat andere mensen kunnen horen hoe je iemands naam uitspreek. Hoe belangrijk is het voor haar dat dit kan?

Na een weekend ploeteren is er op maandagochtend nog geen witte rook in Brussel. De regeringsleiders kunnen het maar niet eens worden over een Europees herstelfonds. Mark Rutte is het gezicht van het handjevol landen dat graag de hand op de knip houdt. Wat valt onze mediakenners op aan de berichtgeving over deze top? Papaikonomou: “Bij politieke verslaglegging gaat het vooral over de poppetjes”.

Tot slot: de Verenigde Staten warmen zich meer en meer op voor de presidentiële verkiezingen. Kanye West kondigde een poosje terug opeens zijn kandidatuur aan, weifelde toen en had dit weekend opeens een campaign rally. Gaat het bij Kanye West voornamelijk om de publiciteit? Of hoe oprecht is hij? Ook hebben we het over een andere kandidaat die zijn achtergrond in de entertainmentwereld heeft: Chris Wallace. Afgelopen weekend was op Fox News een interview te zien van Wallace met Donald Trump. Wallace wordt geprezen omdat hij Trump niet liet wauwelen, maar hem met feiten om de oren sloeg. Is de lof voor Wallace terecht? Hoe interessant is het dat dit op de zender Fox gebeurt? Sommige citaten en feiten werden er later in gemonteerd. Is dit een eerlijke manier van werken?