Het Mediaforum
KRO-NCRV

Haroon Ali: “Je kan allerlei andere onderwerpen nu pitchen, maar we willen toch vooral coronaverhalen nog steeds lezen”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Haroon Ali: “Je kan allerlei andere onderwerpen nu pitchen, maar we willen toch vooral coronaverhalen nog steeds lezen”

do 2 april 2020

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Haroon Ali en Spraakmaker Sander de Kramer.

Ornstein bekijkt hoe de politiek in verschillende landen reageert. Wat valt hem op? We weten niet alles, maar mensen willen wel iedere nieuwe ontwikkeling horen. Krijgen we een helder beeld, of levert dat vooral meer vragen op? Hoe maak je hier als media een schifting in? Welke nieuwsbehoefte is er? Is het zo dat organisaties zichzelf tegenspreken, of is het gewoon zo dat er nieuwe dingen bekend worden en berichten bijgesteld worden? Is dat niet verwarrend voor consumenten?

Ook hebben we het over de documentaire Levenslucht. Jessica Vilerius nam de kijker mee naar verschillende ziekenhuizen om te zien hoe zij de corona crisis doorstaan en zich voorbereiden op de grote hausse van opnames. Hoe kijkt Ali als tv-recensent naar deze documentaire? Wordt er genoeg context geschetst, leidt het tot onnodige angst? Ornstein voelt zich wel angstig. Hij zegt: “Een ziekenhuis is op dit moment de gevaarlijkste plek op aarde”. Het is niet het eerste verslag vanaf de IC. Deze week had Nieuwsuur een reportage over het Amphia Ziekenhuis in Breda waar het personeel al wekenlang hard werkt om het grote aantal patiënten de beste zorg te geven. Hoe bepaal je wat je wel of niet in beeld brengt?