Het Mediaforum
KRO-NCRV

Renzo Veenstra: “We werken in topvorm in een nagenoeg leeg pand.”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Renzo Veenstra: “We werken in topvorm in een nagenoeg leeg pand.”

di 24 maart 2020

De veldbedden staan klaar bij Omroep Brabant. Renzo Veenstra vertelt dat er eerst nog lacherig gedaan werd over de maatregelen, “maar binnen twee dagen was het lachen wel weg.” Ook zijn er extra lange hengels besteld, zodat er op anderhalve meter geïnterviewd kan worden. Veenstra: “We werken in topvorm in een nagenoeg leeg pand.”

Aan tafel zitten directeur van Omroep Max Jan Slagter en hoofdredacteur van Omroep Brabant Renzo Veenstra. Ze hebben het over de maatregelen gedaan bij de omroepen in deze coronatijd. Zo is Slagter in gesprek met de NPO over een journaal speciaal voor ouderen.

Ook zijn beide bezig met ‘Troost TV’. Zo zendt Omroep Brabant binnenkort weer voorstellingen van Adje, oftewel Arijan van Bavel, uit. Daarnaast gaan ze op verzoek van een verzorgingstehuis ‘nostalgische beelden’ uitzenden. Ook Omroep Max is bezig met het aankopen van oude series. Daarnaast gaan ze het Keukenhof in beeld zetten. Slagter: “zodat mensen toch nog in Nederland kunnen genieten van het Keukenhof.”

Daarnaast spreken de mediakenners over de talkshow Op1. "Ik vind die 24 uur zo'n krappe grens", zegt Jan Slagter over de huisarts die corona had gehad en toch bij de talkshow aan tafel zat, ondanks de RIVM-richtlijnen. Dat ziet Veenstra toch anders: “wie zijn wij om daar twijfel over te hebben?"