Het Mediaforum
KRO-NCRV

Charles Groenhuijsen: “Laten we onze leiders het voordeel van de twijfel geven”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Charles Groenhuijsen: “Laten we onze leiders het voordeel van de twijfel geven”

ma 23 maart 2020

In een tweet riep Charles Groenhuijsen op om iets liever voor elkaar te zijn. Groenhuijsen zei daarbij: “laten we onze leiders het voordeel van de twijfel geven”. Dit kon rekenen op vele positieve maar ook negatieve reacties.

In het Mediaforum zijn Gijs Groenteman en Charles Groenhuijsen. Ze praten over de dienstverlenende functie van de journalistiek. Daarin vindt Groenhuijsen dat het hele kritische en verschillen steeds groter maker dan kleiner in de journalistiek nu wel wat minder kan. Toch zegt Groenhuijsen ook: “we moeten ook niet net doen alsof iedereen het met elkaar eens is.”

Gijs Groenteman is het niet helemaal met hem eens. Hij vindt dat we een midden moeten vinden tussen kritisch zijn en met z’n alle de schouders eronder zetten.

Daarnaast hebben ze het over de verminderde reclame-inkomsten in de media door het corona-virus. Gijs Groenteman maakt zich zorgen wat erover blijft van de journalistiek, maar ook van de bedrijvigheid en de horeca in ons land. “Het kan nog maanden, misschien wel het hele kalenderjaar duren.”