Het Mediaforum
KRO-NCRV

Gijs Groenteman: “Wat is het toch dat Angela de Jong zo interessant maakt?”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Gijs Groenteman: “Wat is het toch dat Angela de Jong zo interessant maakt?”

do 9 januari 2020

Het Mediamoment van Gijs Groenteman gaat over Angela de Jong. Zij was deze week veel op tv te zien en er werd veel over haar gesproken. Er was ook kritiek. De discussie deze week ging bijvoorbeeld over haar objectiviteit omdat ze bij Jinek bij zat en daar positief over schreef. Snappen onze tafelgasten de kritiek? Hoe komt het dat Angela de Jong op sommige redacties werkt als een rode lap op een stier? Volgens Paul Römer is Angela de Jong gewoon een slim businessmodel.

Aan tafel zitten Paul Römer, Gijs Groenteman, Iwan Reuvekamp en Spraakmaker Jacco Vonhof.

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan en willen een minder vooraanstaande positie binnen de Britse koninklijke familie om een ander leven te kunnen leiden. De Britse pers pakt natuurlijk groot uit met dit nieuws. Wat is het verschil met hoe de Nederlandse pers hier over schrijft? Gaat het besluit van Harry en Meghan er voor zorgen dat er minder aandacht op hun gericht gaat worden door de Britse (roddel)pers?

Aan het begin van het nieuwe jaar kun je niet om de lijstjes met voorspellingen voor 2020 heen. Wij doen daar ook aan mee in ons mediaforum. Deze week bespreken we elke dag hoe de journalistiek er in 2020 uit zal zien, onder de noemer ‘ de media in 2020’. Vandaag hebben we een oud-radiomaker en de voormalig programmadirecteur van Q-Music te gast: Iwan Reuvekamp. Hij deed zo’n beetje alles bij radio wat je er kan doen - behalve presenteren - en ontwikkelt nu voice & audio voor alle kranten bij DGP media. Voor 2020 voorspelt hij de opkomst van voice-nieuws: korte, persoonlijke nieuwsberichten. Hij vertelt wat lineaire radiomakers daarover moeten weten.