Het Mediaforum
KRO-NCRV

Nikki Sterkenburg: “Je vindt het beste en het slechtste op Twitter”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Nikki Sterkenburg: “Je vindt het beste en het slechtste op Twitter”

di 24 december 2019

Nu de feestdagen voor de deur staan, wordt er volop teruggeblikt op het afgelopen jaar. Vorig weekend hadden de kranten al een extra dikke editie vol bespiegelde interviews en achtergronden; aankomend weekend zal dat niet anders zijn. Genieten onze mediakenners van deze ‘terugblik verhalen’? Op Twitter wordt het terugblikken iets breder getrokken. Daar geeft men antwoord op de vraag: wat was je favoriete Twittermoment van de afgelopen 10 jaar? Nikki Sterkenburg heeft daar een bijzonder verhaal over. Wat is onze gasten verder bijgebleven van het afgelopen mediajaar?

Aan tafel zitten Erik Noomen, Nikki Sterkenburg en Spraakmaker André Seebregts.

Ook hebben we het over een aantal Nederlandse influencers die onder vuur liggen, nadat zij een kritiekloos reisje maakten naar Saoedi-Arabië. Zij zouden zich voor het karretje hebben laten spannen van het islamitische land. Hoe kijken onze gasten hier naar? Meten we niet met twee maten? Nederlandse bedrijven handelen immer ook volop met een land als Saoedi-Arabië.

Tot slot: Het moet een opmerkelijke gewaarwording zijn geweest voor FD-journalist Stijn van Gils. Hij interviewde zakenman Gerard Sanderink, naar wie de FIOD onderzoek doet. Sanderink wilde het interview inzien en kreeg het concept toegestuurd. Dit concept herschreef de zakenman vervolgens naar eigen inzicht en dit “interview” plaatste hij zelf online, nog voordat het FD het verhaal zelf had gepubliceerd. Dat geïnterviewden achteraf de tekst willen inzien is niet nieuw. Hoeveel ruimte geef jij in zo’n geval?