Het Mediaforum
KRO-NCRV

Marco Zannoni: “Het is een goed teken dat Follow the Money gevreesd wordt”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Marco Zannoni: “Het is een goed teken dat Follow the Money gevreesd wordt”

ma 23 december 2019

We hebben het over Follow the Money. Het onderzoeksjournalistiek platform heeft dit weekend een nieuwe mijlpaal bereikt: namelijk 15.000 leden. Follow the Money heeft geen adverteerders, maar moet het van zijn leden hebben. Hoe heeft het platform die 15.000 leden bereikt? Is er een groeiend bewustzijn dat onderzoeksjournalistiek belangrijk is? Ward Wijndelts zegt: “Lezers beseffen steeds meer dat je voor onafhankelijke, goede journalistiek wat geld moet overhebben”. Volgens Marco Zannoni is het “een goed teken dat Follow The Money gevreesd wordt”. Dan gaat het volgens hem niet om de sensatie, maar om het verhaal er achter.

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Klaske Tameling en Spraakmaker Marco Zannoni.

Rico Verhoeven en Badr Hari troffen elkaar afgelopen zaterdag voor hun tweede gevecht in de strijd om de wereldtitel in het zwaargewicht. Het had hét gevecht moeten worden - in een bomvol GelreDome - maar het gevecht snel gestaakt doordat Badr Hari geblesseerd raakte. Verhoeven behoudt de wereldtitel dus. Op tv trok de wedstrijd maar liefst 3,5 miljoen kijkers. Is het een verrassing dat de wedstrijd zoveel kijkers trok? Ook vragen we Zannoni (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement): welke veiligheidsmaatregelen worden er getroffen tijdens een dergelijk evenement?

Tot slot: op het tijdstip van Zondag Met Lubach werd gisteravond een nieuwe satirische talkshow uitgezonden: Promenade. Met acteur Diederik Ebbinge, die vooral bekend is als directeur Anton in De Luizenmoeder, en cabaretiers Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen. Onze mediakenners hebben gekeken. Wat was hun eerste indruk van het programma? Volgens Tameling worden er wel terechte klappen uitgedeeld in het programma. Het is televisie over televisie.