Het Mediaforum
KRO-NCRV

PVV-kamerlid niet door de screening: 'Grootse imagoschade'

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. PVV-kamerlid niet door de screening: 'Grootse imagoschade'

vr 14 juni 2024

De ministerploeg leek bijna compleet, maar het PVV-kamerlid is niet door de screening. Met het nieuws over Gidi Markuszower wordt het lijstje van Geert Wilders, met kandidaten die voortijdig afhaken, uitgebreid. Cabaretier en Spraakmaker Marjolijn van Kooten noemt het een grote imagoschade voor de PVV en Wilders. "Ik begrijp niet dat Wilders zulke grote risico’s neemt. Heeft hij soms te weinig mensen om uit te kiezen?"

Of was het mogelijk een inschattingsfout van Wilders? Politiek commentator Kees Boonman vindt het met name dat de andere partijen opmerkelijk stil zijn. "Opperste radiostilte is het", zegt Boonman vanuit Den Haag, waar hij live verslag levert.

Onderzoeksjournalist Bas van Sluis heeft grote zorgen met de door Wilders gekozen kandidaten. “De persoon, die ons journalisten ‘tuig van de richel’ noemt, heeft mensen naar voren geschoven waar ik enorm grote twijfels bij heb. Boonman ziet dat de politiek in Den Haag er constant in beweging is. “Ik vraag me nu al af, wat er vanmiddag weer voor een vorderingen zullen zijn", zegt de politiek commentator. "Journalistiek gezien is het erg interessant.”