Het Mediaforum
KRO-NCRV

Kees Boonman: "Het is Vera Bergkamp niet gegund geweest om het goed te doen"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Kees Boonman: "Het is Vera Bergkamp niet gegund geweest om het goed te doen"

wo 6 december 2023

Aan tafel zitten Kees Boonman, Hansje van de Beek en Spraakmaker Ageeth Ouwehand.

Het mediamoment van van de Beek gaat over een een factcheck-goudmijn. Door het nieuwe project van de Vlaams-Nederlandse samenwerking BENEDMO krijgen journalisten en onderzoekers toegang tot een database van zo'n 120.000 'factchecks'. Het mediamoment van Boonman gaat over de onderzoekscommissie die de coronamaatregelen in Groot-Brittannië evalueert. Vandaag en morgen word de voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk ondervraagd over deze kwestie.

Verder wordt het vertrek van 80 Kamerleden die gisteren afscheid hebben genomen besproken. Kamervoorzitter Bergkamp moest zelf 79 afscheidsspeeches voorlezen in plaats van 80 omdat ze zelf ook uit de Kamer vertrekt. En terwijl er in het ene deel van het Kamergebouw afscheid werd genomen, werd in een ander deel gewerkt aan de politieke toekomst. De onderhandelingen tussen de PVV, BBB, VVD en NSC gingen verder en ook dat wordt besproken aan tafel.

Tot slot hebben we het over artificial intelligence. Er is vandaag een namelijk een cruciale onderhandelingsronde in Europa over de Europese wet om artificiële intelligentie, AI, te reguleren.