De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#20 - Tour de France: Abandon, abandon monsieur Smeets! (S11)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #20 - Tour de France: Abandon, abandon monsieur Smeets! (S11)

wo 20 juli 2022

Deze slopende Tour de France trekt ook haar wissel op de Kopgroep. Kopman Mart moest vandaag vanwege technische malheur afstappen maar Joost en Maxim trekken onverstoord verder. 

De heren zijn onder de indruk van de overwinning van Hugo Houle en zijn bijzondere verhaal. Vorige week was hij monsieur 69 en vertelde Mart dat de broer van deze coureur jaren terug is doodgereden door een dronken chauffeur. Sindsdien was het zijn grote doel om een Touretappe voor zijn overleden broer Pierrik te winnen. Maxim gaf hem vorige week nog weinig kans op een etappe, maar Hugo Houle heeft echt iets heel speciaals gedaan door grote namens als Woods, Vlasov, Caruso Teuns achter zich te houden. 

Verder was het een heel erg slechte dag voor Bardet, de kopman van team DSM. De Franse regie volgde zijn lijdensweg  nauwlettend. Joost denkt dat Mart zich hier vast en zeker over opgewonden had en trekt daarom een heel behoorlijke Mart-imitatie uit de kast.

En Maxim heeft vannacht wakker gelegen. Niet alleen vanwege de hitte, maar ook omdat hij bleef twijfelen over de vraag wat voor etappe wij vandaag te zien krijgen. Wordt het een etappe voor de vluchters of gaan de klassementsmannen zelf voor winst? Hij twijfelt nog steeds over het antwoord, maar één ding weet hij wel: vandaag gaan we vuurwerk te zien krijgen.