De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#19 - Tour de France: Pidcockiaans (S11)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #19 - Tour de France: Pidcockiaans (S11)

di 19 juli 2022

De Kopgroep koerst onverstoord verder. Martijn probeerde zich, zuiver beroepsmatig, in te leven in de renners door zelf ook 130 kilometer door Zuid-Franse hitte te fietsen. Hij ervoer aan den lijve hoe zwaar het is om in 40 graden celsius de kilometers weg te trappen. ‘’Op een gegeven moment gaat het motortje uit, het is een raar fenomeen wat je alleen in dit soort omstandigheden meemaakt.’’ 


Joost geniet van de rustdag geruchten. Hij neemt het roddelcircuit door en ziet de kans alsmaar groeien dat Cavendish naar een franse ploeg gaat. B&B Hotels krijgt er met Carrefour een mega sponsor bij en dus komt daar heel veel budget vrij. En ook lijkt Wilco Kelderman weer terug te keren naar een Nederlandse ploeg.


En de heren kijken hoe de vlag er bij de ploeg van Jumbo-Visma bij hangt. Joost is verbaasd dat een vlag naast halfstok of ondersteboven ook ‘dubbel’ kan hangen. Want dat is volgens Martijn het geval. Aan de ene kant is de ploeg tevreden en staan ze er met de gele trui goed voor, maar toch zorgt het uitvallen van Roglic en Kruiswijk voor een mineurstemming. Al maakt Vingegaard een erg goede indruk. ‘’Hem maak je de pis niet lauw.’’ Volgens Martijn straalt Vingegaard in het geel meer rust uit dan dat Primoz Roglic deed. 


En de etappe van vandaag? Die eindigt met een lange afdaling en zou daarom volgens Mart weleens pidcockiaans kunnen worden. De kleine Brit is dan volgens hem ook favoriet voor de winst vandaag.