De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#16 - Tour: De top 3 is kwetsbaar (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #16 - Tour: De top 3 is kwetsbaar (S03)

zo 21 juli 2019

Het was een mooie etappe, die met finish bovenop de Tourmalet. Het was bovendien een etappe die een boel duidelijk maakte: het ‘mottige muisje’ Bardet zakte er definitief doorheen, evenals de gebroeders Yates. Maar ook de top 3 oogde kwetsbaar. Thomas verloor tijd, Alaphillipe moest geregeld op zijn tanden bijten en Kruijswijk kon zijn eigen ploeggenoten af en toe niet bijbenen. Dat belooft nog wat voor de laatste week.

Monsieur 69 is de Vlaming Jasper de Buyst. Hij maakte furore als baanwielrenner, maar trekt inmiddels al enige tijd de sprint aan voor Caleb Ewan.

In het grote Gele-Trui-geschiedenisboek van Mart Smeets treffen we vandaag de Fransman Pascal Lino. Hij pakte in 1992 tot zijn eigen verbazing het geel, en behield die trui maar liefst elf dagen. Met die winst verloor hij echter wel iets anders: de vriendschap met Richard Virenque.

De etappe van vandaag voert weer door de Pyreneeën. De Kopgroep doet een poging om de winnaar te voorspellen. Martijn voorziet een tweede winst voor Pinot, Mart gokt op Uran en Joosts chauvinistische inborst doet hem inzetten op Steven Kruijswijk.

Weet jij het beter dan de leden van De Kopgroep wie de etappe van vandaag wint? Laat iedere dag vóór 15.00 je voorspelling achter op: https://www.nporadio1.nl/sport/17449-voorspel-beter-dan-podcast-de-kopgroep-met-de-natte-vinger