De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#15 - Tour: De magie van het geel (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #15 - Tour: De magie van het geel (S03)

za 20 juli 2019

De Kopgroep werd opnieuw verrast. Het was niet Thomas die dichterbij een eindoverwinning kwam, maar Alaphillipe pakte de winst en verstevigde daarmee zijn positie bovenaan het klassement. Daar had vrijwel niemand rekening mee gehouden. Maar zoals wel vaker: het geel deed ook hem vliegen.

Wie de etappe van vandaag gaat winnen is ook niet eenvoudig te voorspellen. Maar de rit, met aankomst bovenop de Tourmalet, belooft er één met vuurwerk te worden. Wordt het weer Alaphillipe, of revancheren Fuglsang of Bardet zich?

Monsieur 69 is William Bonnet, een behoorlijk onbekende Franse renner. Hij heeft twee grote wapenfeiten. Hij won in 2010 een rit in de Parijs-Nice door Sagan te verslaan. En hij was in 2015 de veroorzaker van de gigantische valpartij in de Tour, waarna velen, inclusief Dumoulin en hijzelf moest afstappen.

In het grote geschiedenisboek van de gele trui staat Mart Smeets stil bij de eerste Poolse renner die hem droeg: Lech Piasecki in 1987. De renner van achter het ijzeren gordijn werd geruild voor materiaal.

Weet jij het beter dan de leden van De Kopgroep wie de etappe van vandaag wint? Laat iedere dag vóór 15.00 je voorspelling achter op: https://www.nporadio1.nl/sport/17449-voorspel-beter-dan-podcast-de-kopgroep-met-de-natte-vinger