appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

Elke werkdag neemt Elisabeth Steinz je in 'De Dag' mee in een verhaal over en achter het nieuws.

#574 - Hoe kanker behandeld wordt tijdens de corona-pandemie

donderdag 30 april 2020, 15:16 uur

De diagnose 'kanker' wordt in normale tijden wekelijks zo'n 3500 keer gesteld. Toen de coronacrisis uitbrak liep het aantal diagnoses snel terug, tot minder dan 2000 per week. Inmiddels durven mensen weer naar de dokter en loopt het aantal vastgestelde gevallen van kanker weer op. Belangrijk, want hoe eerder de ziekte opgespoord wordt, des te hoger de kans op een succesvolle behandeling.

In de podcast vertellen een arts en een patiënt hoe zij de coronacrisis beleven. Welke impact hebben de maatregelen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen op de zorg voor patiënten met kanker? En hoe moet het als een tweede golf corona-zieken zich aandient?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1