NOS op 3 Tech Podcast
NOS

John de Mol vs Facebook en is Bitcoin bedacht door een keiharde crimineel?

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. John de Mol vs Facebook en is Bitcoin bedacht door een keiharde crimineel?

do 6 juni 2019

0:00 Deze week diende het kort geding dat John de Mol aanspande tegen Facebook. De Mol vindt dat Facebook te weinig doet tegen de malafide bitcoin-advertenties waarin zijn naam en foto worden gebruikt. Facebook zegt er al heel veel tegen te doen.

11:37 Na het kijken van erotisch getinte video's op YouTube kan het gebeuren dat je automatisch video's van jonge kinderen in zwemkleding aanbevolen krijgt. Er is al vaker ophef ontstaan over YouTube's aanbevelingen. Hoe kan het dat de grootste videodienst zijn algoritme niet onder controle krijgt?

27:11 Deze week was in Californië de WWDC. Apple's jaarlijkse feestje voor ontwikkelaars, waar het bedrijf ook belangrijke aankondigingen doet. Dit jaar zat daar onder meer een computer van 11 duizend dollar bij.

40:18 Al sinds het begin van de bitcoin, 10 jaar geleden, is het een mysterie wie de bedenker is. De maker gebruikte het alias Satoshi Nakamoto. Eens in de zoveel tijd duikt er een naam op en de nieuwste 'mogelijke Nakamoto' is een opmerkelijk figuur, namelijk een keiharde crimineel.