De Dag
NOS

Podcast De Dag #143: Hoe Johan levens redt met radioverbindingen | Zaak-Nicky Verstappen houdt Limburg al 20 jaar bezig

  1. Podcastschevron right
  2. De Dagchevron right
  3. Podcast De Dag #143: Hoe Johan levens redt met radioverbindingen | Zaak-Nicky Verstappen houdt Limburg al 20 jaar bezig

do 23 augustus 2018

Zendamateur Johan Jongbloed is een hulpverlener waar maar weinig waardering voor is, vindt hij. PA3JEM, zoals zijn online pseudoniem luidt, zorgt er na een natuurramp voor dat er radiocontact met de buitenwereld op gang komt. Zoals in 2015 na de aardbeving in Nepal.

Voor die daad ontvangt Jongbloed morgen de Gouden Antenne, een onderscheiding voor sociaal betrokken hulpverlening. In De Dag vertelt hij over zijn hulpverlening. "Na de aardbeving in Afghanistan kreeg ik een belletje van Defensie. Doe maar niet, zeiden ze, want dat is Talibangebied."

Verder in De Dag: Journalist Claire van Dyck van De Limburger doet al vanaf het begin verslag van de moord op Nicky Verstappen. Ze was dan ook compleet verrast van het nieuws dat de politie eindelijk een verdachte in beeld heeft: de 55-jarige Jos Brech. In de podcast vertelt ze hoe deze zaak al twintig jaar het Zuid-Limburgse Heibloem bezighoudt.