Bureau Buitenland
VPRO

Syriërs in de knel in Turkije

  1. Podcastschevron right
  2. Bureau Buitenlandchevron right
  3. Syriërs in de knel in Turkije

vr 2 september 2022

Wie wordt de opvolger van Boris Johnson?


Bijna twee maanden geleden struikelde Boris Johnson over een opeenstapeling aan schandalen. Sindsdien is de Conservatieve Partij intern bezig zijn opvolger te kiezen - het laatste woord is nu aan de tweehonderdduizend partijleden. Er zijn nog twee kandidaten over: Liz Truss, de minister van Buitenlandse Zaken. En Rishi Sunak - de voormalig minister van Financiën. Liz Truss staat ruim aan kop in de peilingen, maar hoe betrouwbaar zijn die? Kan Sunak nog een konijn uit de hoge hoed toveren? Maandag 5 september wordt de winnaar van deze tweestrijd bekend. Hierover Rem Korteweg van Instituut Clingendael.


'De Neven van Eus' en de Syriërs in de knel in Turkije


Syrische vluchtelingen in Turkije leven in grote angst teruggestuurd te worden met het op stoom komen van de verkiezingscampagne van de Turkse president Erdoğan. Dat zag schrijver en programmamaker Özcan Akyol, die voor zijn nieuwe TV-reeks 'De Neven van Eus' in Turkije was. 


Buitenland Uitgelicht: Noord-Macedonië


Onze rubriek Buitenland Uitgelicht gaat vandaag over de Amerikaanse acteur John Malkovich en zijn droom van een ‘Hollywood op de Balkan’.


Presentatie: Tim de Wit