Podcast

Podcast De Dag: Kenosha - een reconstructie 

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Kenosha - een reconstructie 

De afgelopen week waren er in Kenosha, Wisconsin felle protesten, die geregeld op rellen, vernielingen en plunderingen uitliepen. Een gewapende burgerwacht schoot twee mensen dood. Hoe kon het geweld zo escaleren?

#662 - Kenosha: een reconstructie - De Dag

Hoewel lokale bestuurders hem vroegen om weg te blijven, heeft president Trump Kenosha in Wisconsin bezocht; de plek waar de afgelopen week veel protesten waren nadat een zwarte man, Jacob Blake, zeven keer in zijn rug was geschoten door een politieagent. De plek waar ook protesten uitliepen op rellen en vernielingen en waar gewapende burgers de straat op gingen om bezittingen van ondernemers te beschermen. Een van hen, een Trump aanhanger, schoot twee mensen dood. Later werd in Portland een Trump supporter doodgeschoten.

In podcast De Dag een reconstructie van de gebeurtenissen van de afgelopen week. De Amerikaanse historicus James Kennedy zet uiteen hoe burgerwachten de afgelopen maanden er steeds vaker met grof geschut op uit trokken, hoe verschillende groepen op links en rechts zich positioneren en hoe er volgens hem in het gepolariseerde Amerika van nu misschien niet eens behoefte is aan iemand die boven de partijen uitstijgt en oproept tot eenheid.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie