appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zaterdag
STER Advertentie

Podcast De Dag: 'Iedereen is nu bang in Hongkong'

EPA
woensdag 1 juli 2020 | NPO Radio 1 | Elisabeth Steinz

Hongkong gold lange tijd als het laatste bastion van vrijheid binnen de Chinese landsgrenzen, maar nu zijn ook Hongkongers op hun hoede als er gepraat wordt over gevoelige onderwerpen. 

#617 - 'Iedereen is nu bang in Hongkong'

China heeft de omstreden veiligheidswet aangenomen en meteen de eerste dag dat die van kracht is, zijn er al veel mensen opgepakt die demonstreerden voor meer democratie. 

Het besluit om de veiligheidswet in te voeren volgt op een jaar van felle en soms gewelddadige protesten in Hongkong - die uiteindelijk verstomden. Wat is er gebeurd? Hoe kon China z'n macht vergroten? En wat betekent dit voor de mensen die in Hongkong wonen?

China-correspondent Sjoerd den Daas vertelt in podcast De Dag hoe mensen de laatste jaren al voorzichtiger waren geworden, maar nu ook echt bang zijn. Hij sprak met verschillende bronnen in Hongkong en Hongkongers die hun heil in het buitenland hebben gezocht. 

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, SpotifyiTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1